شماره: 493/11393
تاريخ: ۱۳۹۵/۲/۲۷
بسمهتعالي
حضرت آيتالله احمدجنتي
دبير محترم شوراي نگهبان
در اجراي اصل نود و چهارم (۹۴) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران طرح يكفوريتي ممنوعيت تبليغات و معرفي محصولات و خدمات غيرمجاز و آسيبرسان به سلامت در رسانههاي ارتباط جمعي داخلي و بينالمللي و فضاهاي مجازي كه با عنوان «طرح منع تبليغات و معرفي محصولات و خدمات غيرمجاز و آسيبرسان به سلامت در فضاهاي مجازي و شبكههاي ماهوارهاي» به مجلس شوراي اسلامي تقديم گرديده بود و در جلسه علني روز سهشنبه مورخ ۱۳۹۵/۲/۲۱ مجلس با اصلاحاتي به تصويب رسيده است، به پيوست ارسال ميگردد.
علي لاريجاني
طرح ممنوعيت تبليغات و معرفي محصولات و خدمات غيرمجاز و آسيبرسان به سلامت در رسانههاي ارتباط جمعي داخلي و بينالمللي و فضاهاي مجازيي
ماده ۱-ارائه هرگونه اطلاعات نادرست وتبليغ خلاف واقع به هرطريق از جمله رسانههاي داخلي و خارجي و يا فضاي مجازي درباره آثار مصرف مواد و فرآوردههاي دارويي، خوراكي، آشاميدني، آرايشي، گياهي، طبيعي، مكمل و همچنين تجهيزات و ملزومات پزشكي و دندانپزشكي و آزمايشگاهي و هرگونه خدمات سلامت ممنوع است و مرتكب به حبس يا جزاي نقدي درجه شش و محروميت از فعاليت شغلي و اجتماعي مرتبط براي دو تا پنج سال محكوم ميشود. در صورتي كه به مصرفكننده خسارتي وارد شود علاوه بر جبران آن معادل دو تا پنج برابرخسارت وارده بهعنوان جزاي نقدي به مجازات مذكوراضافه ميشود.
تبصره- انتشار تبليغات موضوع اين قانون از سوي رسانههاي جمعي موجب محكوميت مديرمسؤول در رسانههاي چاپي يا عناوين مشابه در سايررسانهها به مجازات مندرج در اين قانون ميباشد.
ماده ۲-سازمان غذا و دارو موظف است نسبت به برچسبگذاري مواد و فرآوردههاي محصولات موضوع اين قانون از طريق بخش خصوصي صاحب صلاحيت كه صلاحيت آنها را تعيين و اعلام ميكند بر روي كليه محصولات و فرآوردههاي دارويي، خوراكي، آشاميدني، آرايشي، بهداشتي، تجهيزات و ملزومات مصرفي و غيرمصرفي پزشكي و دندانپزشكي و آزمايشگاهي در حدود امكانات شناسههاي منحصر به فرد جهت كنترل، اصالت و پيگيري محصولات اقدام كند.
تبصره ۱- برچسبگذاري مواد و فرآوردههاي موضوع اين قانون به تشخيص سازمان غذا و دارو بايد بهگونهاي تعيين شود كه آثار سوء و يا مفيداحتمالي آن براي مصرف كنندگان قابل تميز و تشخيص باشد.
تبصره ۲- آييننامه اجرائي اين ماده شامل نحوه برچسبگذاري، نحوه أخذ مجوز روشهاي معرفي و تبليغات مواد و فرآوردهها و مواد موضوع اين قانون و موارد منع آنها ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجراء شدن اين قانون توسط سازمان غذا و دارو تهيه مي شود و به تصويب وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ميرسد.
ماده ۳- كليه وزارتخانهها و ارگانهاي ذيربط موظفند در جهت برخورد باتبليغات موضوع اين قانون در فضاهاي مجازي و شكبههاي ماهوارهاي با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و يا سازمان غذا و دارو همكاري كنند.
ماده ۴- از تاريخ لازمالاجراء شدن اين قانون ماده (۵) قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و دارويي، مواد خوردني و آشاميدني مصوب ۱۳۳۴/۳/۲۹ لغو ميشود.
طرح فوق مشتمل بر چهار ماده و سه تبصره در جلسه علني روز سهشنبه مورخ بيستويكم ارديبشهتماه يكهزار و سيصد و نود و پنج مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد.
عليلاريجاني