شماره ابلاغ : 18923/ت 30134ه شماره انتشار : 17301
تاريخ ابلاغ: 27/ 04/ 1383 تاريخ روزنامه رسمي : 03/ 05/ 1383
هيئت وزيران در جلسه مورخ 19 /11 /1382 بنا به پيشنهاد شماره 02 /100 /8319 مورخ 7 /11 /1382 وزارت مسكن و شهرسازي و به استناد ماده ( 4 ) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران - مصوب 1379 - ، اساسنامه شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران را به شرح زير تصويب نمود :
اساسنامه شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران
مصوب 19/ 11/ 1382
فصل اول - كليات و سرمايه
ماده 1 - نام شركت ، شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران است كه در اين اساسنامه به اختصار شركت ناميده مي شود .
ماده 2 - مركز اصلي شركت تهران است و شركت مي تواند با رعايت قوانين و مقررات و تصويب مجمع عمومي براي اجراي عمليات مقرر در اين اساسنامه شعب يا نمايندگيهايي در داخل كشور تأسيس كند .
ماده 3 - شركت داراي شخصيت حقوقي مستقل بوده و به صورت شركت سهامي ( خاص ) اداره مي شود . اين شركت از هر لحاظ داراي استقلال مالي بوده و تابع مقررات اساسنامه خود مي باشد .
ماده 4 - مدت شركت نامحدود است .
ماده 5 - سرمايه شركت مبلغ 000/ 830/ 497/ 37 ريال است كه به سه ميليون و هفتصدو چهل و نه هزار و هفتصدو هشتادو سه سهم 000/ 10 ريالي با نام تقسيم شده و صددرصد سهام متعلق به دولت بوده و كلاً توسط دولت پرداخت شده است .
ماده 6 - هدف از تشكيل شركت ، راهبري و ساماندهي فعاليتهاي تصدي دولت از طريق شركتهاي زير مجموعه در زمينه احياء بهسازي و نوسازي بافتهاي قديمي ، فرسوده و ناكارآمد شهري و همچنين مديريت استفاده بهينه از امكانات مذكور در جهت توسعه دروني شهرها و ارتقاي محيط زندگي شهري در چارچوب سياستهاي وزارت مسكن و شهرسازي و شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران و توسعه و ترويج فعاليتهاي فوق الذكر از طريق مشاركت شهرداريها ، ساكنان و مالكان بافتهاي مزبور و اشخاص حقيقي و حقوقي مي باشد .
فصل دوم - موضوع فعاليت و وظايف شركت
ماده 7 - موضوع فعاليت شركت عبارت است از :
مديريت سهام و سرمايه هاي شركت در سراسر كشور و فعاليت در زمينه برنامه ريزي جامع ، كنترل و نظارت بر تهيه و اجراي طرحهاي بهسازي و نوسازي شهري و ديگر اقدامات مرتبط با اهداف و وظايف شركت اعم از فرهنگ سازي ، بسترسازي ، اطلاع رساني ، طراحي ، تجهيزمنابع ، سرمايه گذاري و جلب مشاركتهاي مردمي و بخش خصوصي و ساير مؤسسات و شركتها .
موارد زير از وظايف شركت مي باشد :
1 - كنترل و نظارت بر تهيه و اجراي طرحهاي عمران شهري و الگوسازي در جهت تحقق اهداف شركت با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
2 - كنترل و نظارت بر مديريت و ساماندهي مشاركتهاي مردمي اعم از مالكان و ساكنان واقع در طرحها و ساير اشخاص حقيقي و حقوقي .
3 - جلب ، هدايت و تجهيز منابع مردمي و غير دولتي جهت اجراي پروژه هاي بهسازي و نوسازي شهري از قبيل مشاركت با اشخاص حقيق و حقوقي با تشكيل شركتهاي سهامي عام و نظاير آن ، انتشار اوراق مشاركت و تحصيل وام از مؤسسات اعتباري ، پولي و سيستم بانكي با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
4 - عقد قرارداد براي استفاده از خدمات و منابع مؤسسات و شركتهاي خارجي با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
5 - مديريت بر امور خريد ، فروشنقل و انتقال ، اجاره و استيجاره ، تجميع و تفكيك ، احداث و بنا بر روي املاك و مستحدثات موضوع فعاليت شركت و واگذاري املاك و اراضي معوض كه از طريق شركتهاي زيرمجموعه انجام مي شود .
6 - آزادسازي و تملكات ضروري براي اجراي طرحهاي موضوع شركت كه بنا به ضرورت بر اساس لايحه قانوني نحوه خريد و تملك اراضي و املاك براي اجراي برنامه هاي عمومي ، عمراني و نظامي دولت مصوب 17/ 11/ 1358 شوراي انقلاب صورت مي گيرد .
7 - انجام فعاليتهاي آموزشي ، مطالعاتي ، فرهنگي و ارتقا و توسعه منابع انساني مرتبط با اهداف شركت .
8 - ارائه راهكارهاي مناسب جهت جلوگيري از رشد بي رويه شهرها از طريق شناسايي معضلات شهري مربوط به بافتهاي حاشيه اي و استفاده از ظرفيتهاي توسعه دروني اين مناطق به شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران جهت تصويب و ابلاغ به دستگاههاي مرتبط .
9 - مديريت ، توسعه و تجهيز منابع مالي جهت بهسازي و نوسازي بافتهاي قديمي و فرسوده شهري و استفاده بهينه از اين منابع از طريق برقراري تسهيلات و گردش منابع مالي في مابين شركت و شركتهاي زير مجموعه .
10 - بررسي و مطالعه در زمينه تجربيات ساير كشورهاي جهان و انتخاب روشهاي برتر و بهينه ، آموزش و ترويج شيوه هاي برگزيده و اصول مرتبط با اهداف شركت بين مديران شهري ، شهرداريهاو عموم ساكنان بافتها .
11 - مديريت و ايجاد هماهنگي بين شركتهاي زيرمجموعه و هدايت آنها در جهت سياستها و برنامه هاي مصوب دولت و وزارت مسكن و شهرسازي .
12 - بررسي و ارائه پيشنهادهاي لازم در زمينه راهبردها ، سياستها ، برنامه هاي بلند مدت و ميان مدت ، ضوابط ، مقررات و دستورالعملهاي لازم مرتبط با بهسازي و نوسازي بافتهاي قديمي و فرسوده شهري و توسعه درون زا به وزارت مسكن و شهرسازي به منظور سير مراحل تصويب در مراحل ذيصلاح و همچنين انجام عمليات لازم به منظور نظارت بر اجراي آنها به نمايندگي وزارت مسكن و شهرسازي در چارچوب قوانين و مقررات مربوط .
13 - پيشنهاد و پيگيري درخواستهاي عمومي حوزه مرتبط با موضوع فعاليت شركت از دولت .
14 - انجام هرگونه عمليات مالي ، معاملات ، سرمايه گذاري ، تشكيل شركت ، مشاركت در مؤسسات و شركتهاي ديگر كه مرتبط با موضوع شركت باشد با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
15 - اجراي ساير مواردي كه بر اساس قوانين بر عهده شركت قرار مي گيرد .
فصل سوم - اركان شركت
ماده 8 - اركان شركت به شرح زير است :
1 - مجمع عمومي .
2 - هيئت مديره و مدير عامل .
3 - بازرس ( حسابرس ) .
ماده 9 - مجمع عمومي از اشخاص زير تشكيل مي شود :
1 - وزير مسكن و شهرسازي به عنوان رييس مجمع عمومي .
2 - وزير كشور .
3 - وزير امور اقتصادي و دارايي .
4 - رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور .
5 - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي .
ماده 10 - مجامع عمومي شركت عبارتند از :
1 - مجمع عمومي عادي .
2 - مجمع عمومي فوق العاده .
ماده 11 - مجمع عمومي عادي حداقل سالي دوبار براي بررسي و اتخاذ تصميم در خصوص صورتهاي مالي و گزارش عملكرد و صورتهاي مالي تلفيقي ( براي شركتهاي تابع ) و تصويب برنامه و بودجه شركت و رسيدگي به ساير موضوعات مذكور در دستور جلسه تشكيل خواهد شد . مجمع عمومي عادي در صورت لزوم به طور فوق العاده نيز تشكيل مي شود .
ماده 12 - مجمع عمومي عادي با حضور اكثريت اعضا و مجمع عمومي فوق العاده با حضور حداقل چهار عضو رسميت خواهد داشت . تصميمات در مجمع عمومي عادي با سه رأي و در مجمع عمومي فوق العاده با چهار رأي موافق معتبرخواهد بود . دعوت مجمع عمومي اعم از عادي يا فوق العاده با ذكر تاريخ و محل تشكيل و دستور جلسه حداقل ده روز قبل از برگزاري جلسه مجمع عمومي به طور كتبي توسط رييس مجمع يا رييس هيئت مديره از نمايندگان سهام به عمل خواهد آمد . سوابق مربوط به موضوعاتي كه در دستور مجمع قرار دارد ، به همراه دعوت نامه براي اعضاي مجمع ارسال مي شود .
ماده 13 - وظايف مجمع عمومي عادي عبارت است از :
1 - بررسي وتصويب خط مشي كلي و برنامه عملياتي شركت .
2 - رسيدگي و اتخاذ تصميم نسبت به گزارش عملكرد سالانه ، صورتهاي مالي و صورتهاي مالي تلفيقي ( براي شركتهاي تابع ) و بودجه شركت .
3 - انتخاب اعضاي هيئت مديره شركت بر اساس پيشنهاد رييس مجمع عمومي براي مدت 2 سال .
4- انتخاب بازرس (حسابرس) شركت.
5 - اتخاذ تصميم نسبت به اندوخته ها و نحوه تقسيم سود ويژه شركت با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
6- تعيين حقوق و مزايا و پاداش اعضاي هيئت مديره و حق الزحمه بازرس(حسابرس) و انتخاب روزنامه كثير الانتشار با رعايت قوانين و مقررات مربوط.
7 - بررسي و تصويب ساختار كلان شركت و تعيين سقف پستهاي مورد نياز و برنامه هاي جذب نيروي انساني شركت با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
8 - اتخاذ تصميم نسبت به تأسيس شركت جديد يا خريد سهام و مشاركت در ساير شركتها با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
تبصره در مورد تأسيس شركت دولتي جديد با رعايت اصل ( 85 ) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران عمل خواهد شد .
9 - پيشنهاد آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركت با رعايت ضوابط و مقررات مربوط به هيئت وزيران براي تصويب .
10 - تصويب و ابلاغ ضوابط مشخص سرمايه گذاري براي شركتهاي تابع .
11 - اتخاذ تصميم نسبت به رفع اختلاف شركت با سايرين از نظر ارجاع موارد به داوري و يا صلح و سازش با آنها با رعايت قوانين و مقررات مربوط از جمله اصل ( 139 ) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران .
12- اتخاذ تصميم نسبت به ساير موضوعاتي كه با رعايت مقررات اين اساسنامه در دستور مجمع عمومي عادي قرار مي گيرد.
ماده 14 - وظايف مجمع عمومي فوق العاده به شرح زير است :
1 - اتخاذ تصميم نسبت به افزايش يا كاهش سرمايه شركت و پيشنهاد به هيئت وزيران براي تصويب .
2 - بررسي و اتخاذ تصميم نسبت به صلاح يا تغيير مواد اساسنامه شركت و پيشنهاد به هيئت وزيران براي تصويب .
3 - بررسي و اتخاذ تصميم نسبت به انحلال شركت در چارچوب قانون و پيشنهاد به هيئت وزيران براي تصويب .
4 - تعيين مديران تصفيه .
ماده 15 - هيئت مديران شركت مركب از سه عضو اصلي خواهد بود كه با پيشنهاد رييس مجمع و تصويب مجمع عمومي عادي از بين افراد صاحب نظر در تخصصهاي مرتبط با فعاليتهاي شركت براي مدت 2 سال انتخاب مي شوند و پس از انقضاي مدت تا زماني كه تجديد انتخاب به عمل نيامده است ، در سمت خود باقي خواهند بود و انتخاب مجدد آنها براي دوره هاي بعد بلامانع است .
تبصره 1 - رييس هيئت مديره به عنوان معاون وزير مسكن و شهرسازي خواهد بود و توسط هيئت مديره پيشنهاد و با حكم وزير مسكن و شهرسازي به اين سمت منصوب مي گردد .
تبصره 2 - هريك از اعضاي هيئت مديره به صورت تمام وقت در شركت اشتغال داشته و به ترتيبي كه هيئت مديره مشخص مي نمايد ، راهبري حوزه اي از فعاليتهاي شركت و يا تعدادي از شركتهاي زير مجموعه را عهده دار خواهد بود .
ماده 16 - جلسات هيئت مديره با حضور اكثريت اعضا رسميت مي يابد و تصميمات با اكثريت آراي موافق اعضاء اتخاذ خواهد شد .
ماده 17 - جلسات هيئت مديره حداقل هر ماه يك بار و به طور منظم در محل شركت تشكيل مي شود و دستور جلسه يك هفته قبل از تشكيل جلسه براي اعضاء ارسال خواهد شد .
تبصره اداره جلسات هيئت مديره با رييس و در غياب وي با نايب رييس هيئت مديره كه توسط هيئت مديره تعيين مي گردد ، مي باشد .
ماده 18 - هيئت مديره داراي دفتري خواهد بود كه صورتجلسات هيئت مديره در آن با درج نظر مخالفان ثبت و به امضاي اعضاي حاضر خواهد رسيد . مسئوليت ابلاغ و پيگيري مصوبات هيئت مديره با رييس هيئت مديره خواهد بود .
ماده 19 - اعضاي هيئت مديره شركت حق پذيرش هيچ سمتي در ساير شركتهاي مادر تخصصي و شركتهاي زيرمجموعه را ندارند .
ماده 20 - وظايف هيئت مديره :
هيئت مديره براي هرگونه اقدام به نام شركت و انجام هرگونه عمليات و معاملاتي كه مربوط به موضوع فعاليت شركت بوده و اتخاذ تصميم درباره آنها صراحتاً در صلاحيت مجامع عمومي قرارنگرفته باشد ، داراي اختيارات كامل است . هيئت مديره بويژه اختيارات زير را دارا مي باشد :
1 - پيشنهاد آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركت و ارائه آن به مجمع عمومي عادي براي اتخاذ تصميم .
2 - پيشنهاد آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركتهاي تابع در چارچوب سياستهاي مجمع عمومي جهت ارائه به هيئت وزيران براي تصويب .
3 - پيشنهاد خط مشي و برنامه عملياتي شركت و ارائه آنها به مجمع عمومي عادي جهت تصويب .
4 - رسيدگي و تأييد بودجه و گزارش عملكرد سالانه و صورتهاي مالي و صورتهاي مالي تلفيقي ( شركتهاي تابع ) و ارائه آن به مجمع عمومي عادي .
5 - رسيدگي و اتخاذ تصميم نسبت به گزارش عملكرد سالانه ، صورتهاي مالي و بودجه شركتهاي تابع .
6 - اتخاذ تصميم نسبت به اندوخته ها و نحوه تقسيم سود ويژه شركتهاي تابع با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
7 - تعيين نمايندگان تام الاختيار براي شركت در مجمع عمومي شركتهاي زيرمجموعه .
8- تعيين اعضاي هيئت مديره و بازرس (حسابرس) شركتهاي تابع.
تبصره 1 - مدير عامل شركتهاي تابع از بين اعضاي هيئت مديره يا خارج از آن و توسط هيئت مديره شركتهاي تابع انتخاب مي شوند .
تبصره 2 - اعضاي هيئت مديره و مدير عامل شركتهاي تابع با حكم رييس هيئت مديره شركت منصوب مي شوند .
9 - بررسي و اتخاذ تصميم نسبت به هر نوع معامله ، مشاركت و سرمايه گذاري شركت در شركتهاي زيرمجموعه با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
تبصره خريد سهام شركتهاي زيرمجموعه مشمول اين بند نيست .
10 - تدوين و پيشنهاد ضوابط سرمايه گذاري براي شركتهاي تابع به مجمع عمومي .
11 - طراحي و ارائه برنامه آموزشي در جهت تربيت و ارتقاي كادر مديريت در شركتهاي زيرمجموعه با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
12 - تدوين و تصويب ضوابط برقراري ارتباط و مبادله اطلاعات و تجارب علمي ، فني و مهندسي شركت با مراكز تحقيقاتي و علمي داخل و خارج از كشور با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
13 - تهيه و ابلاغ دستورالعملهاي اجرايي لازم براي تسهيل فعاليتهاي شركت با رعايت قوانين و مقررات مورد عمل .
14 - انجام حسابرسي داخلي نسبت به عمليات ، معاملات و مخارج شركت و شركتهاي تابع ، انجام اين وظيفه نبايد در اموراجرايي شركت و شركتهاي تابع خللي وارد آورد .
15 - تصويب سياستها و خط مشي شركتهاي تابع در چارچوب مصوبات مجمع عمومي .
16 - اتخاذ تصميم در خصوص هرنوع مشاركت و سرمايه گذاري با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
17 - تصويب تشكيلات تفصيلي شركت در چارچوب تشكيلات كلان شركت و مصوبات مجمع عمومي در چارچوب قوانين و مقررات مربوط .
18- تعيين حقوق، مزايا و پاداش اعضاي هيئت مديره و حق الزحمه بازرس (حسابرس) شركتهاي تابع در چارچوب قوانين و مقررات مربوط.
19 - بررسي و تصميم گيري در مورد چگونگي دريافت تسهيلات اعتباري با رعايت قوانين و مقررات مربوط و بودجه مصوب شركت .
20 - تصميم گيري در خصوص خريد و فروش هرگونه لوازم و اموال منقول و غير منقول كه جزء داراييهاي جاري محسوب مي شود و براي اجراي وظايف محول شده لازم باشد و همچنين تهاتر و معاوضه اموال ، اراضي ، ساختمانها و املاك براي رفع نيازها و تعهدات شركت در حدود آيين نامه معاملاتي شركت .
21 - تصميم گيري در خصوص واگذاري اراضي و املاك معوض به جاي پرداخت بهاي املاك خريداري شده و به طور كلي هرگونه معاوضه املاك و اراضي از طريق شركتهاي زيرمجموعه .
ماده 21 - هيئت مديره موظف است يك نسخه از صورتهاي مالي شركت و گزارشهاي هيئت مديره را در مهلت مقرر به منظور رسيدگي و اظهارنظر براي بازرس ( حسابرس ) شركت ارسال نمايد .
تبصره مبناي تهيه و تنظيم و ارائه صورتهاي مالي شركت استانداردهاي لازم الاجراي حسابداري است .
ماده 22 - هيئت مديره با حفظ مسئوليت مي تواند قسمتي از اختيارات خود را به مدير عامل يا ديگر مديران شركت يا شركتهاي زيرمجموعه تفويض نمايد .
ماده 23 - مدير عامل شركت بالاترين مقام اجرايي و اداري شركت بوده و براي مدت 2 سال از بين اعضاي هيئت مديره يا خارج از آن توسط هيئت مديره و تصويب مجمع عمومي تعيين مي شود . مدير عامل در حدود قوانين و مقررات و اين اساسنامه مسئول اداره امور شركت است .
مدير عامل مي تواند قسمتي از اختيارات خود را با حفظ مسئوليت به هر يك از اعضاي هيئت مديره يا ديگر كاركنان شركت يا مديران شركتهاي زيرمجموعه ( به عنوان نمايندگان مديرعامل ) به تشخيص خود واگذار نمايد .
ماده 24 - موارد زير از جمله وظايف مديرعامل مي باشد :
اجراي مصوبات مجامع عمومي و هيئت مديره با دارا بودن حقوق و اختيارات قانوني لازم .
2 - تهيه و تنظيم برنامه عملياتي شركت ، بودجه سالانه و صورتهاي مالي و صورتهاي مالي تلفيقي ( شركتهاي تابع ) و ارائه آن به هيئت مديره .
3 - اداره امور فني ، مالي ، اداري و استخدامي و حفظ حقوق ، منافع ، اموال و سرمايه شركت .
4 - پيشنهاد تشكيلات تفصيلي و آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركت به هيئت مديره .
5 - عزل ، نصب ، ارتقا و اعطاي پاداش و اضافه حقوق و مزايا و اضافه كار ، تشويق و تنبيه و اتخاذ تصميم درباره كليه امور استخدامي و رفاهي كاركنان شركت وفق قوانين ومقررات و آيين نامه هاي استخدامي شركت .
6 - نمايندگي شركت در مقابل كليه اشخاص ثالث و مقامات كشوري ، لشگري ، مؤسسات ، نهادها و بنيادهاو مقامات قضايي شامل تمام اختيارات راجع به امر دادرسي از جمله ادعاي جعل يا انكار و ترديد نسبت به سند طرف و استرداد سند ، تعيين جاعل ، ارجاع بع داوري و تعيين داور ، تعيين مصدق و كارشناس ، دعواي خسارت ، استرداد دعوا ، جلب شخص ثالث ، ورود شخص ثالث ، ورود شخص ثالث و دفاع از دعواي ورود ثالث ، دعواي متقابل و دفاع در قبال آن ، قبول يا رد سوگند با حق توكيل به غير .
ماده 25 - امضاي قراردادها و اسناد تعهدآور در مركزمطابق با مقررات با مديرعامل و يكي از اعضاي هيئت مديره است و در استانها يا ساير موارد لزوم تفويض ، صاحبان امضاهاي مجاز يا مقامات مجاز از طرف آنان و حدود اختيارات آنان با پيشنهاد مدير عامل و تصويب هيئت مديره مي باشد .
تبصره افتتاح حساب در بانكها و مؤسسات مالي و اعتباري و برداشت از حسابهاي شركت و كليه چكها در مركز با مديرعامل و يكي از اعضاي هيئت مديره و ذيحساب شركت است و در استانها با امضاي نماينده مديرعامل و نماينده ذيحساب مي باشد .
ماده 26 - در صورت انقضاي مدت مديريت مديرعامل ، اقدامات وي تا تعيين مديرعامل جديد نافذ و معتبر بوده و قدرت اجرايي خواهد داشت .
ماده 27- شركت داراي بازرس (حسابرس) خواهد بود كه با تصويب مجمع عمومي براي مدت يك سال انتخاب خواهد شد. وظايف بازرس(حسابرس) طبق مقررات مربوط در قانون تجارت خواهد بود.
تبصره اقدامات بازرس ( حسابرس ) در اجراي وظايف خود نبايد مانع جريان كارهاي عادي شركت گردد .
فصل چهارم : صورتهاي مالي
ماده 28 - سال مالي شركت از اول فروردين ماه هر سال شروع و در آخر اسفندماه همان سال پايان مي يابد .
ماده 29 - صورتهاي مالي شركت بايد طبق استانداردهاي حسابداري تهيه و در موعد مقرر در اختيار بازرس ( حسابرس ) قرار داده شود .
فصل پنجم : ساير مقررات
ماده 30 - اين شركت و شركتهاي زيرمجموعه از نظر سياستها و برنامه ها تابع اهداف و سياستهاي وزارت مسكن و شهرسازي مي باشند .
ماده 31 - منظور از شركت زيرمجموعه ، شركتي است كه سهام آن به هر ميزان متعلق به شركت عمران و بهسازي شهري باشد . شركت زيرمجموعه اي كه بيش از 50% ( پنجاه درصد ) سهام آن متعلق به شركت عمران و بهسازي شهري باشد ، شركت تابع ناميده مي شود .
ماده 32 - مجمع عمومي عادي مي تواند نسبت به تشكيل كميته حسابرسي عملكرد زير نظر هيئت مديره اتخاذ تصميم نمايد . كميته حسابرسي عملكرد وظيفه اعمال منظم و روشمند فرايندارزيابي و حصول اطمينان از كارايي و اثربخشي عمليات و رعايت صرفه هاي اقتصادي و سنجش نحوه اعمال مديريت بر اساس معيارهاي از پيش تعيين شده و انعكاس نتايج آن در گزارشها و نظارت بر حسن اداره شركت و شركتهاي زيرمجموعه بر اساس برنامه ها و اهداف مصوب و حصول اطمينان از استقرار سيسمتهاي كنترلي را برعهده دارد .
اين اساسنامه به موجب نامه هاي شماره 7095 /30 / 83 مورخ 19 / 1 /1383 و شماره 7881 /30 /83 مورخ 14 / 4 /1383 شوراي نگهبان به تأييد شوراي يادشده رسيده است .
معاون اول رييس جمهور - محمدرضا عارف