شماره: 7336/250/د.ه
تاريخ: 62/9/28
شوراي محترم نگهبان
لطفاً به سئوالات زير در رابطه با اصل 88 قانون اساسي در خصوص پاسخ به سئوالات نمايندگان جواب بدهيد.
1ـ لزوم اداي پاسخ در ظرف ده روز، آيا مخصوص به وزير است يا مجلس هم مجبور است كه در ظرف همين مدت در دستور قرار دهد.
2ـ اگر مجلس مجبور به انجام آن در همين مدت ده روز است، تكليف آن با فوريتها و ساير برنامههاي زمانبندي شده و دستورات از پيش اعلان شده چيست كه گاهي چند هفته طول ميكشد.
3ـ در صورت تسرّي حكم محدوديت ده روز به مجلس، جواز تاخير با اجازه مجلس مخصوص وزير است يا خود مجلس هم ميتواند با تصويب خود انجام پاسخ را تاخير بيندازد.
4ـ در هر حال در صورت تراكم برنامهها مثل وضع موجود مجلس كه بنظر ميرسد تا سالهاي ديگر هم وضع چنين باشد، اگر تمايل نمايندگان به انجام پرسش بهگونهاي باشد كه كار رسيدگي به لوايح و طرحها را مختل ميكند، تكليف چيست؟
هم اكنون با اينكه هر هفته چهار تا شش سئوال در دستور كار مجلس قرار ميگيرد، نزديك به شصت سئوال عقب افتاده وجود دارد و مطمئناً اگر بموقع انجام گيرد جاذبه سئوال براي نمايندگان از اين هم بيشتر خواهد شد.
5ـ اگر از وزيري سئوال شود و قبل از جواب وزير عزل يا مستعفي گردد، آيا وزير جديد كه بجاي ايشان ميآيد مكلف به جواب دادن همان سئوال وزير پيش از خود هست يا خير؟
6ـ آيا وزير دادگستري مسئول جوابگوئي به وظايف شوراي عالي قضائي يا دادگاهها و قضات ميباشد يا نه؟ و اگر نه، قوه قضائيه چگونه بايد پاسخگو باشد.
7ـ هرگونه توضيح ديگري در رابطه با سئوال از مسئولان اجرائي كه براي حسن انجام كار در رابطه با قانون اساسي لازم ميدانيد در اين جواب اضافه بفرمائيد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي
اكبر هاشمي رفسنجاني
62/9/21