شماره ابلاغ : 37673/ت30966ه
تاريخ ابلاغ: 22/ 07/ 1383
هيئت و زيران در جلسات مورخ 7/ 4/ 1383 و 25/ 6/ 1383 بنا به پيشنهاد شماره 54591/ 101 مورخ 2/ 4/ 1383 سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و به استناد ماده ( 4 ) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ايران ـ مصوب 1379 ـ اساسنامه شركت مادرتخصصي توليد و توسعه انرژي اتمي ايران را به شرح ذيل تصويب نمود :
اساسنامه شركت مادرتخصصي توليد و توسعه انرژي ايران
مصوب 25/ 06/ 1383
فصل او ل ـ كليات و سرمايه
ماده 1 ـ نام شركت سهامي توان گستر ايران به "شركت مادرتخصصي توليد و توسعه انرژي اتمي ايران" تغيير مي يابد و از اين پس در اين اساسنامه به اختصار شركت ناميده مي شود .
ماده 2 ـ هدف از تشكيل شركت ساماندهي و اجراي فعاليتهاي دو لت در زمينه توليد و توسعه برق هسته اي ، راهبري و انجام برخي فعاليتهاي عملياتي و كارگزاري سازمان انرژي اتمي ايران در اين زمينه و نظارت بر آنها مي باشد .
ماده 3 ـ مركز شركت در تهران است و شركت مي تواند با رعايت قوانين و مقررات براي اجراي فعاليتهاي خود در راستاي اهداف اساسنامه ، شعب يا نمايندگي هايي در داخل كشور با تصويب مجمع عمومي و تأ ييد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور تأ سيس نمايد .
ماده 4 ـ شركت داراي شخصيت حقوقي مستقل بوده و به صورت شركت سهامي خاص اداره مي شود . اين شركت از هر لحاظ استقلال مالي داشته و طبق اساسنامه خود اداره مي شود .
ماده 5 ـ مدت شركت نامحدو د است .
ماده 6 ـ سرمايه شركت مبلغ ده ميليارد ( 000/000/000/ 10 ) ريال است كه به يك ميليون سهم ده هزار ريالي با نام تقسيم شده و صددرصد ( 100% ) سهام متعلق به دو لت با نمايندگي سازمان انرژي اتمي ايران است .
فصل دو م ـ موضوع فعاليت و و ظايف شركت :
ماده 7 ـ موضوع فعاليت شركت عبارت از مديريت و نظارت بر سرمايه هاي شركت جهت انجام هرگونه فعاليت در راستاي توليد و توسعه برق هسته اي ، مديريت و نظارت بر انجام مطالعات ، مكان يابي ، طراحي ، احداث ، تأ مين سوخت هسته اي ، بهره برداري ايمن و از كاراندازي نيرو گاههاي هسته اي و تأ سيسات آنها و انجام كليه معاملات مربوط به برق هسته اي مي باشد .
موارد زير از و ظايف و فعاليتهاي عمده شركت مي باشد :
1ـ انجام هرگونه فعاليت در راستاي مطالعات ، احداث و بهره برداري ايمن از نيرو گاههاي هسته اي و تأ مين سوخت هسته اي .
2 ـ بررسي و تدو ين پيشنهادهاي لازم در زمينه راهبردها ، سياستها و برنامه هاي بلند مدت و ميان مدت صنعت برق هسته اي و ارايه آنها به سازمان انرژي اتمي ايران .
3 ـ اجراي راهبردها ، سياستها و برنامه هاي سازمان انرژي اتمي ايران در راستاي اهداف شركت .
4 ـ بررسي و از كاراندازي نيرو گاههاي هسته اي و تأ سيسات مربوط و نظارت بر آنها .
5 ـ حمايت و همكاري در ساخت و سايل ، ادو ات ، تجهيزات ، اجزا و تأ سيسات مورد نياز نيرو گاههاي هسته اي و كليه مشتقات مربوط به آنها در داخل كشور .
6 ـ خريد و فرو ش انرژي برق نيرو گاههاي هسته اي .
7 ـ انجام تحقيقات و مطالعات لازم در زمينه انرژي اتمي ، سرمايه گذاري ، مشاركت ، مديريت ، نظارت ، ريسك پذيري ، حمايت مالي و اعتباري ، فعاليتهاي تجاري و بازرگاني و انجام هرگونه معاملات ، و اردات و صادرات خدمات ، تجهيزات ، قطعات و ماشين آلات در اين زمينه .
8 ـ سرمايه گذاري در توليد ، انتقال و فرو ش برق حاصل از نيرو گاههاي هسته اي در داخل و خارج كشور .
9 ـ حمايت و سرمايه گذاري و تشويق نسبت به مطالعات و تحقيقات در زمينه انتقال فناو ري نيرو گاهها و تأ سيسات برق هسته اي .
10 ـ حمايت و سرمايه گذاري در فعاليتها و تحقيقات و مطالعات لازم در زمينه تأ مين سوخت نيرو گاههاي هسته اي با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
11 ـ اخذ هرگونه اعتبار ، و ام و تسهيلات مالي از منابع داخلي و خارجي ، عرضه او راق مشاركت و ساير رو شهاي تأ مين منابع مالي با اخذ مجوز از مراجع قانوني ذي ربط .
12 ـ تأ مين ، توسعه و مديريت منابع مالي اعم از منابع عمومي و يا غير آن و استفاده بهينه از اين منابع از طريق برقراري تسهيلات و گردش منابع مالي و مديريت و هماهنگي تجاري ، فني و برنامه اي و هدايت آنها در جهت سياستهاي تعيين شده دو لت و سازمان انرژي اتمي ايران .
13 ـ ايجاد ارتباط و يا انعقاد قرارداد با مراجع بين المللي ، شركتها و مؤسسات خارجي و داخلي در زمينه نيرو گاههاي هسته اي به منظور استفاده صلح جويانه از انرژي هسته اي مطابق ضوابط بين المللي و نظام ايمني هسته اي كشور و با رعايت قوانين و مقررات مربوط .
14 ـ تهيه و تنظيم مقررات ، استانداردها و دستورالعملهاي لازم براي حسن اجراي امور و استفاده بهينه از امكانات و تأ سيسات صنعت برق هسته اي و ارايه آنها به مراجع ذي ربط جهت تصويب .
15 ـ حمايت ، سرمايه گذاري و تشويق فعاليتهاي آموزشي و پژو هشي در زمينه هاي تخصصي مرتبط با صنعت برق هسته اي .
16 ـ تربيت نيرو ي انساني متخصص و مورد نياز در داخل و يا خارج كشور و برگزاري كارآموزي و دو ره هاي آموزشي لازم با انعقاد قرارداد آموزشي و كارآموزي با اشخاص حقيقي و حقوقي داخل و خارج كشور در چارچوب قوانين و مقررات مربوط .
17 ـ انجام كليه امور مهندسي ، طراحي ، ساخت ، ايجاد و نصب تأ سيسات آب شيرين كن با استفاده از فناو ري هسته اي در كشور و بهره برداري از آنها .
18 ـ انجام هرگونه عمليات مالي ، معاملات و مشاركت در مؤسسات و شركتهاي ديگر كه مرتبط با موضوع شركت باشد در چارچوب قوانين و مقررات مربوط .
19 ـ مبادرت به هرگونه فعاليت كه با هدف شركت مرتبط باشد .
تبصره ـ شركت مي تواند در انجام و اجراي اهداف و و ظايف يادشده حسب مورد رأساً و يا از طريق همكاري و يا مشاركت با اشخاص حقيقي و حقوقي و شركتهاي داخل يا خارج كشور اقدام نمايد .
فصل سوم ـ اركان شركت
ماده 8 ـ شركت داراي اركان زير است :
الف ـ مجمع عمومي
ب ـ هيئت مديره و مديرعامل
ج ـ بازرس ( حسابرس )
ماده 9 ـ مجمع عمومي شركت از افراد زير تشكيل ميشود:
1 ـ رييس سازمان انرژي اتمي ايران (رييس مجمع عمومي)
2 ـ رييس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور
3 ـ وزير امور اقتصادي و دارايي
4 ـ وزير نيرو
5 ـ رييس سازمان حفاظت محيط زيست
ماده 10 ـ مجمع عمومي عادي حداقل سالي يك بار براي تصويب ترازنامه و حساب سود و زيان و عملكرد شركت ، تصويب صورتهاي مالي و بودجه شركت و رسيدگي به ساير موضوعات مرتبط با اهداف شركت و مذكور در دستورجلسه با رعايت قوانين و مقررات مربوط تشكيل خواهد شد .
ماده 11 ـ مجمع عمومي عادي با حضور اكثريت اعضا و مجمع عمومي فوق العاده با حضور چهار نفر از اعضا به شرط حضور رييس مجمع در هر دو مجمع رسميت مي يابد . تصميمات در مجمع عمومي عادي همواره با حداقل سه رأي موافق و در مجمع عمومي فوق العاده با چهار رأي موافق اعضاي مجمع معتبر خواهد بود . دعوت مجمع عمومي عادي و فوق العاده با ذكر تاريخ و محل تشكيل و دستورجلسه ، توسط رييس مجمع عمومي يا رييس هيئت مديره به عمل خواهد آمد . دستورجلسه و سوابق مربوط به موضوعاتي كه در دستور مجمع قرار دارد بايد همراه دعوتنامه حداقل ده رو ز قبل از تشكيل براي اعضاي مجمع ارسال شود .
ماده 12 ـ و ظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي عبارت است از :
1 ـ بررسي و تصويب سياستها و خط مشي كلي و برنامه عملياتي شركت و ابلاغ آنها .
2 ـ انتخاب و عزل اعضاي هيئت مديره شركت براساس پيشنهاد رييس مجمع عمومي .
3ـ رسيدگي و اتخاذ تصميم نسبت به گزارش عملكرد سالانه ، صورتهاي مالي و بودجه شركت .
4ـ اتخاذ تصميم نسبت به اندو خته ها ، سرمايه و نحوه تخصيص سود شركت با رعايت ماده ( 135 ) قانون محاسبات عمومي كشور .
5ـ بررسي و پيشنهاد ساختار كلان و تعداد پستهاي سازماني مورد نياز شركت جهت تأ ييد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و تصويب هيئت و زيران .
6ـ پيشنهاد آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركت جهت تصويب هيئت و زيران .
7ـ بررسي و اتخاذ تصميم نسبت به سرمايه گذاري و عضويت در مجامع داخلي و خارجي و انعقاد قراردادهاي لازم و اخذ و ام و اعتبار و ساير رو شهاي تأ مين منابع مالي در چارچوب قوانين و مقررات مربوط .
8 ـ اتخاذ تصميم نسبت به تعيين داو ر و صلح و سازش در دعاو ي خارجي ، استرداد دعوا در محاكم قضايي و مجامع خارجي با رعايت اصل ( 139 ) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران .
9ـ بررسي و پيشنهاد مقررات ، دستورالعملها و آيين نامه هاي لازم در مورد استفاده بهينه از امكانات و تأ سيسات صنعت برق هسته اي به مراجع قانوني ذي ربط .
10ـ اتخاذ تصميم نسبت به ساير موضوعاتي كه با رعايت قوانين و مقررات مربوط و مفاد اين اساسنامه در دستور جلسه مجمع عمومي عادي قرار مي گيرد .
ماده 13 ـ و ظايف مجمع عمومي فوق العاده به شرح زير مي باشد :
1ـ اتخاذ تصميم نسبت به افزايش يا كاهش سرمايه شركت و پيشنهاد به هيئت و زيران براي تصويب .
2ـ اتخاذ تصميم نسبت به اصلاح يا تغيير مواد اساسنامه شركت و پيشنهاد به هيئت و زيران براي تصويب .
3ـ اتخاذ تصميم نسبت به انحلال شركت و پيشنهاد به هيئت و زيران براي تصويب .
ماده 14 - هئيت مديره شركت مركب از هفت عضو اصلي خواهد بود كه بر اساس پيشنهاد رييس مجمع عمومي و تصويب مجمع عمومي عادي از بين افراد صاحب نظر و تجربه در تخصصهاي مرتبط براي مدت چهار سال با حكم رييس مجمع عمومي انتخاب مي شوند و پس از انقضاي مدت قانوني كه تجديد انتخاب به عمل نيامده است در سمت خود باقي خواهند بود و انتخاب مجدد آنان براي دوره هاي بعدي بلامانع است. رييس هيئت مديره از بين اعضاي هيئت مديره توسط رييس مجمع منصوب خواهد شد. اعضاي هيئت مديره شركت با رعايت تبصره (3) ماده واحده قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل- مصوب 1373 - نبايد هيچگونه سمت يا پست سازماني ديگري خارج از سازمان داشته باشند.
ماده 15 ـ به پيشنهاد رييس مجمع عمومي و تصويب مجمع عمومي عادي، از بين اعضاي هيئت مديره يك نفر به عنوان رييس هيئت مديره و مديرعامل انتخاب و با حكم رييس مجمع عمومي منصوب ميشود كه سمت معاون سازمان انرژي اتمي ايران را خواهد داشت. اعضاي هيئت مديره يك نفر را از بين خود به عنوان نايب رييس هيئت مديره انتخاب خواهند كرد.
ماده 16 ـ مجمع عمومي عادي مي تواند دو نفر عضو علي البدل به عنوان جايگزين اعضاي اصلي هيئت مديره انتخاب كند .
در صورت فوت يا استعفاﺀ يا هر دليل ديگري كه ادامه فعاليت يك يا دو نفر از اعضاي اصلي هيئت مديره غيرممكن گردد و تا زمان انتخاب اعضاي اصلي ، اعضاي علي البدل با تشخيص رييس مجمع در جلسات هيئت مديره شركت خواهند نمود .
ماده 17 ـ جلسات هيئت مديره با حضور اكثريت اعضا رسميت مي يابد و تصميمات با اكثريت آراي موافق اعضاي هيئت مديره اتخاذ خواهد گرديد .
ماده 18 ـ جلسات هيئت مديره در هر موقع بنا به دعوت رييس هيئت مديره و مديرعامل و حداقل هر ماه يك بار و به طور منظم تشكيل ميشود. دستورجلسه يك هفته قبل از تشكيل جلسه توسط رييس هيئت مديره و مديرعامل براي اعضا ارسال خواهد شد.
تبصره ـ اداره جلسات هيئت مديره شركت با رييس هيئت مديره و مديرعامل و در غياب وي با نايب رييس هيئت مديره ميباشد.
ماده 19 ـ هيئت مديره داراي دفتري خواهد بود كه صورتجلسات هيئت مديره در آن با درج نظر مخالفين ثبت و به امضاي اعضاي حاضر خواهد رسيد. مسؤوليت ابلاغ و پيگيري مصوبات هيئت مديره با رييس هيئت مديره و مديرعامل ميباشد. يك نسخه از مصوبات حداكثر ظرف يك هفته از تاريخ تشكيل جلسه به سازمان انرژي اتمي ايران ارسال ميشود.
ماده 20 ـ هيئت مديره براي هرگونه اقدام و انجام هرگونه عمليات و معاملاتي كه مربوط به موضوع فعاليت شركت بوده و اتخاذ تصميم درباره آنها صريحا در صلاحيت مجامع عمومي قرار نگرفته باشد با رعايت قوانين و مقررات مربوط داراي اختيارات كامل است . هيئت مديره به و يژه اختيارات زير را دارا مي باشد :
1ـ اجراي مصوبات مجمع عمومي .
2ـ تهيه ، تنظيم و پيشنهاد خطمشي و برنامه هاي عملياتي شركت به مجمع عمومي عادي .
3ـ تهيه ، تنظيم و پيشنهاد آيين نامه هاي مالي ، معاملاتي و استخدامي شركت به مجمع عمومي عادي .
4ـ بررسي و پيشنهاد شرح و ظايف ، تشكيلات تفصيلي و برنامه جذب نيرو ي انساني شركت به مجمع عمومي .
5ـ اتخاذ تصميم نسبت به تأ سيس و يا انحلال شعب و يا نمايندگي هاي شركت و پيشنهاد به مجمع عمومي .
6ـ بررسي و تصويب آيين نامه هاي داخلي لازم براي اداره شركت .
7ـ پيشنهاد صلح و سازش در دعاو ي بين المللي به مجمع عمومي ، اقامه دعوا در دعاو ي داخلي و خارجي ، صلح و سازش در دعاو ي داخلي ، ارجاع امر به داو ري و تعيين داو ر در دعاو ي داخلي جهت احقاق حقوق شركت از طريق مراجع ذي صلاح و همچنين استرداد دعوا با رعايت اصل ( 139 ) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران .
8ـ اتخاذ تصميم نسبت به سفارشات و قراردادهاي خارجي شركت .
9ـ پيشنهاد اخذ و ام يا اعتبار از بانكها و مؤسسات اعتباري داخل يا خارج كشور به مجمع عمومي .
10ـ رسيدگي و تأ ييد بودجه سالانه شركت ، گزارش عملكرد سالانه و صورتهاي مالي شركت و ارايه آن به مجمع عمومي .
11ـ بررسي و پيشنهاد اصلاح يا تغيير مواد اساسنامه ، كاهش يا افزايش سرمايه و انحلال شركت به مجمع عمومي
12ـ انجام حسابرسي داخلي نسبت به عمليات ، معاملات ، فعاليتها و مخارج شركت و بازرسي در كليه امور شركت . انجام اين و ظيفه نبايد در امور اجرايي جاري شركت خللي و ارد آو رد .
13ـ طراحي ، ارايه و اجراي برنامه آموزشي در جهت تربيت و ارتقاي تخصص و كارآمدي كاركنان شركت .
14ـ بررسي و اتخاذ تصميم در مورد مسايلي كه رييس هيئت مديره و مديرعامل شركت در هيئت مديره شركت مطرح مينمايد مگر در مواردي كه از وظايف مراجع صلاحيتدار ديگر باشد.
تبصره ـ هيئت مديره ميتواند به مسؤوليت خود قسمتي از اختيارات خود را به رييس هيئت مديره و مديرعامل تفويض نمايد.
ماده 21 ـ هيئت مديره موظف است يك نسخه از صورتهاي مالي شركت و گزارش هيئت مديره را در مهلت مقرر به منظور رسيدگي و اظهارنظر براي بازرس ( حسابرس ) شركت ارسال نمايد .
تبصره ـ مبناي تهيه و تنظيم و ارايه صورتهاي مالي ، استانداردهاي لازم الاجراي حسابداري مي باشد .
ماده 22 ـ رييس هيئت مديره و مديرعامل بالاترين مقام اداري و اجرايي شركت ميباشد. رييس هيئت مديره و مديرعامل در حدود قوانين و مقررات اين اساسنامه مسؤول اداره امور شركت ميباشد. رييس هيئت مديره و مديرعامل ميتواند با مسؤوليت خود بخشي از وظايف و اختيارات خود را به هر يك از اعضاي هيئت مديره يا كاركنان شركت تفويض نمايد.
ماده 23 ـ موارد زير از جمله وظايف رييس هيئت مديره و مديرعامل است:
1ـ اجراي مصوبات مجمع عمومي و هيئت مديره.
2ـ تهيه و تنظيم برنامه عملياتي، بودجه سالانه و صورتهاي مالي شركت و ارائه آن به هيئت مديره.
3ـ اداره كليه امور فني، مالي، اداري و استخدامي شركت.
4ـ تهيه، تنظيم و پيشنهاد آييننامههاي مالي، معاملاتي و استخدامي شركت.
5ـ تهيه، تنظيم و پيشنهاد تشكيلات تفصيلي شركت.
6ـ تهيه و تنظيم قراردادهاي مربوط به ماده (7) اساسنامه بر اساس آييننامههاي مالي و معاملاتي شركت.
7ـ نمايندگي قانوني شركت در برابر مراجع قضايي و اشخاص حقيقي و حقوقي اعم از داخلي يا خارجي با حق انتخاب وكيل و توكيل به غير.
8ـ عزل و نصب كليه كاركنان شركت، تعيين حقوق و دستمزد، پاداش، ترفيع و تنبيه آنان بر اساس قوانين و مقررات و آييننامههاي مصوب.
9ـ نظارت بر حسن اجراي اساسنامه و آييننامههاي شركت و اتخاذ تصميم و اقدام نسبت به كليه امور و عمليات شركت به استثناي آنچه از وظايف مجمع عمومي و هيئت مديره است.
ماده 24 ـ كليه چكها و اسناد و اوراق مالي و قراردادها و اسناد تعهدآور شركت بايد به امضاي رييس هيئت مديره و مديرعامل يا نماينده وي و يكي از اعضاي هيئت مديره و يا نماينده منتخب هيئت مديره برسد. مكاتبات اداري به امضاي رييس هيئت مديره و مديرعامل يا نمايندگان وي خواهد رسيد.
ماده 25 ـ در صورت انقضاي مدت مديريت رييس هيئت مديره و مديرعامل اقدامات وي تا تعيين رييس هيئت مديره و مديرعامل جديد نافذ و معتبر بوده و قوت اجرايي خواهد داشت.
ماده 26 ـ شركت داراي بازرس ( حسابرس ) خواهد بود كه با رعايت قوانين و مقررات مربوط و با تصويب مجمع عمومي براي مدت يك سال انتخاب خواهد شد و تا زماني كه جانشين و ي انتخاب نشده به و ظايف خود ادامه خواهد داد و انتخاب مجدد و ي بلامانع است .
تبصره ـ اقدامات بازرس در اجراي و ظايف خود نبايد مانع جريان كارهاي عادي شركت گردد .
فصل چهارم ـ صورتهاي مالي شركت
ماده 27 ـ سال مالي شركت به استثناي سال او ل تأ سيس از او ل فرو ردين ماه تا پايان اسفندماه همان سال مي باشد .
ماده 28 ـ صورتهاي مالي شركت بايد با رعايت استانداردهاي حسابداري تهيه و در موعد مقرر قانوني در اختيار بازرس ( حسابرس ) قرار داده شود .
فصل پنجم ـ ساير مقررات
ماده 29 ـ چنانچه بخشي از اعتبارات سازمان انرژي اتمي ايران جهت اجراي طرحهاي مربوط در اختيار شركت قرار گيرد . رعايت مفاد ماده ( 10 ) آيين نامه مالي سازمان و تبصره آن لازم الاجرا است .
ماده 30 ـ شركت مكلف است ظرف شش ماه از تاريخ تصويب اساسنامه ، آيين نامه هاي مقرر در اين اساسنامه را تهيه و پس از تصويب هيئت و زيران به مرحله اجرا درآو رد و تا موقعي كه اين آيين نامه ها به تصويب نرسيده اند ، آيين نامه هاي سازمان انرژي اتمي ايران مورد عمل خواهد بود .
ماده 31 ـ كاركنان شركت مكلف به حفظ اسرار سازمان انرژي اتمي ايران و شركت مي باشند و در صورت تخلف به مجازات مقرر در قوانين مربوط محكوم خواهند شد .
ماده 32 ـ اين اساسنامه جايگزين اساسنامه شركت سهامي توان گستر ايران مي گردد .
اين اساسنامه به موجب نامه هاي شماره 8335/ 30/ 83 مورخ 5/ 6/ 1383 و شماره 8590/ 30/ 83 مورخ 8/ 7/ 1383 شوراي نگهبان به تأ ييد شوراي يادشده رسيده است .
محمد رضا عارف
معاون اول رييس جمهور